Конкурс „Моята среща с културата на Корея“ за варненските ученици-хуманитаристи

Home »  Аморфа Новини »  Конкурс „Моята среща с културата на Корея“ за варненските ученици-хуманитаристи

On май 21, 2024, Posted by , In Аморфа Новини, With Коментарите са изключени

Младежка фондация „Аморфа“ стартира КОНКУРС в рамките на програмата „Аморфа Академия за млади посланици на културата“ 2024, който е отворен за ученици на Средно училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ – гр. Варна. Темата на конкурса е „Моята среща с културата на Корея“.

Бъди млад посланик на корейската култура във Варна като изпратиш текст, снимка, илюстрация или друго интересно културно съдържание!

Академията избра варненското училище за място на провеждане на конкурса, поради специализираното обучение, предлагано от учебно заведение в сферите на хуманитаристиката, културата и изкуствата, които предоставят на младите хора знанията и уменията да разбират в дълбочина различните творчески, езикови, исторически и социални аспекти на културите по света.

Наградите на отличените участници ще бъдат връчени на 3 юни, понеделник, от 15:00 ч. в Арт салон „Ракурси“ на СУХНИ-Варна заедно с Н.Пр. д-р Джонгин БЕ, извънреден и пълномощен посланик на Република Корея. Посланикът е гост-лектор в Аморфа Академия 2024 в направление „Културна дипломация“ и ще изнесе лекцията си на тема „Среща с Република Корея и Източна Азия“ пред участниците в Академията в присъствието и на ученици на училището.

CompetitionFinalWeb

ЗА УЧАСТНИЦИТЕ:

Създай от твоите фенски истории, впечатления и изпълнения, вдъхновени от корейската култура, и спечели корейска НАГРАДА:
● текст и снимка в стил Инстаграм
● кратка статия или есе
● твой авторски колаж
● кратко видео / до 1 мин.
● твоя илюстрация с текст

Прати на enter@amorphaacademy.org
КРАЕН СРОК: 1 юни 2024 г., 23:59 ч.
Твоето културно съдържание: Текст на български или на английски език, Илюстрация, Видео, Колаж, Снимки (виж плаката за всички възможности)
Име и фамилия
Възраст и клас (напр. 16 г., 10-а)
Отговор на въпроса: какво най-много харесваш в корейската култура?

При въпроси, желаещите да участват могат да изпратят съобщение на имейл enter@amorphaacademy.org, или към страницата Аморфа Академия във Фейсбук, както до профила в Инстаграм @amorpha.academy.

РЕЗУЛТАТИТЕ от конкурса ще бъдат обявени на сайта на Аморфа Академия.

Конкурсът се организира от „Аморфа Академия за млади посланици на културата“ 2024 на фондация Аморфа в партньортво с училището и посолството. Наградите се предоставят от Посолството на Република Корея в България, Корейски ресторант „Кимбап“ – Варна и Аморфа Академия 2024, издание „Европа-Азия“.

Предстоят още два ученически конкурса за културно съдържание, посветени на другите две държави от Източна и Югоизточна Азия, които са на фокус в програмата на академията тази година.

Аморфа Академия 2024 се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“ към Министерството на културата.

Lektori Post-10

Comments are closed.