Пилотно издание на новата дискусионна поредица за психология и психично здраве на младите хора с тема „YouthGuide: Идентичност“

Home »  Аморфа Новини »  Пилотно издание на новата дискусионна поредица за психология и психично здраве на младите хора с тема „YouthGuide: Идентичност“

Предстои пилотното издание на „Катарзис – срещи със света на психологията“ по идея на Младежка фондация „Аморфа“ с водещ Есин Хюсеин, координатор „Психично здраве на младите хора“ във фондацията.

YouthGuide: Идентичност / среща-разговор
Гост: доц. Ваня Христова / Варненски свободен университет „Черноризец Храбър”, специалност „Психология”
Модератор: Есин Хюсеин, координатор „Психично здраве“ на Младежка фондация „Аморфа“, студент по психология във ВСУ „Черноризец Храбър”

Къде: Аморфа Академия, ул. „Драган Цанков” №10 с вход от ул. „Шейново” №24, Адвокатската градинка – гр. Варна
Кога: 25 август 2023 г. / петък
Страница на събитието във Фейсбук

През какви възрастови предизвикателства, известни в психологията като „кризи“, преминава един млад човек? По какъв начин те могат да се превърнат в потенциал за развитие на личността? На тези въпроси ще отговори дискусията ни на 25 август с гост доц. Ваня Христова, доктор по психология и преподавател във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър”. Ще засегнем темата за юношите и младежите и предизвикателствата, през които всеки един от тях минава в търсене на себе си.

Как в тези бурни години младият човек достига до своята идентичност и каква е ролята на семейството в този период от живота?

Всеки може да сподели своите лични преживявания в приятелска обстановка, да си отговори на някои въпроси, да вземе нещо за себе си и да излезе по-обогатен след тази групова среща.

Инициативата „YouthGuide: Идентичност“ е за всеки, който има интерес в психологията, иска да се занимава с това в бъдеще, вече учи или просто е любител.

Ваня Христова е доцент, доктор по психология във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър”. Научните ѝ интереси са в областта на психологията на развитието, когнитивната и организационната психология. Автор е на научни публикации, сред които монография, учебник, студии, статии, доклади на научни конференции, чийто обединяващ център са кризите през различните периоди на психичното развитие и тяхното успешно преодоляване.

Организационен екип на събитието:
Есин Хюсеин, координатор на инициативата, координатор „Психично здраве“ към Младежка фондация „Аморфа“, кадет на „Аморфа Академия за създатели на културен живот”, студент по психология във ВСУ „Черноризец Храбър”
Христина Трифонова, стипендиант на Младежка фондация „Аморфа”
Анна-Мария Попова, програмен координатор на Младежка фондация „Аморфа“, кадет на „Аморфа Академия за създатели на културен живот”

 

Снимка на статията: Istockphoto by PONOMARIOVA_MARIA

Comments are closed.