Конкурс за участие на младежи в АМОРФА ТРАЕКТОРИЯ

Home »  Аморфа Новини »  Конкурс за участие на младежи в АМОРФА ТРАЕКТОРИЯ

On август 7, 2023, Posted by , In Аморфа Новини, By ,, , With Коментарите са изключени
Стартира програмата АМОРФА ТРАЕКТОРИЯ – младежки творчески дебюти.
* Това е твоята първа изложба | Dare To Debut *

АМОРФА ТРАЕКТОРИЯ включва четири дебютни изложби в периода август – октомври 2023 г., всяка от които представя двама млади автори от различни възрастови групи. Предвидени са и съпътстващи събития за популяризиране на творчеството на селектираните млади артисти с тяхно участие. Конкурсът ще излъчи 8 участници – по четирима във всяка от двете вързрастови групи: от 15 до 18 г. (любители) и от 19 до 26 г. (млади професионалисти) включително. Пилотното издание на програмата се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд „Култура“ на Община Варна, Дирекция „Култура и духовно развитие“.

Конкурсът е начочен към младежи от 15 до 26 г. с интереси, любителски или професионален опит в сферата на изобразителното изкуство (визуалните изкуства), които са родени или живеят в град Варна.

В журито на конкурса и кураторския екип, с който ще работят избраните кандидати, са специалисти в сферата на визуалните изкуства: гл. ас. д-р арх. Доника Кирова, художник, архитект и преподавател в катедра „Изкуства“, Архитектурен факултет на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ (ВСУ), Ина Валентинова, съвременен художник и арт терапевт (Русе), Моника Маринова, архитект (Бургас), Ивелина Русева, художник, културен мениджър и арт педагог (Велико Търново), и визаулният артист от Бразилия – Сезар Пиментел (Варна).

КРАЕН СРОК за попълване на формуляра за участие: 18 август 2023 г., 23:59 ч.
Обявяване на резултатите: 21 август 2023 г.

СТРАНИЦА НА ИНИЦИАТИВАТА

СТРАНИЦА НА ИНИЦИАТИВАТА И ЛИНК КЪМ ФОРМУЛЯРА ЗА УЧАСТИЕ

 

Comments are closed.