Психология и психично здраве на младите хора на фокус в нова инициатива

Home »  Аморфа Новини »  Психология и психично здраве на младите хора на фокус в нова инициатива

От няколко месеца тече подготовката на нова дейност от екипа на фондацията, връщаща на фокус темата за психичното здраве на младите хора и разширяваща хоризонта в полето на психологията. Инициативата е на младия координатор „Психично здраве“ на фондацията, Есин Хюсеин (20 г.), студентка във втори курс на специалност „Психология“ във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“. Есин е кадет на „Аморфа Академия за създатели на културен живот“ – платформа на Младежка фондация „Аморфа“, чието пилотно издание се осъществи успешно с подкрепата на Национален фонд „Култура“ през 2022 г.

Новата инициатива „Катарзис за хора“ предвижда модерирани срещи-разговори със специалисти в полето на психологията и психиатрията, както и професионалисти от други сфери на науката и обществения живот по теми, разглеждащи пресечени точки между тях по отношение на психологията и психичното здраве на младите хора. Предстои първо събитие през август 2023 г., за което ще бъде публикувана информация на страниците на фондацията и академията, както и в профилите на новата инициатива.

Снимки: Михаела Аройо. Есин Хюсеин от екипа на „Един прекрасен ден на село в Николаевка“, финално събитие на модул „Изпълнителски изкуства“ на „Аморфа Академия за създатели на културен живот“, септември 2022 г.

DSC00102 DSC00234 DSC00251 DSC00277 DSC00501 DSC00590

Comments are closed.