InstaLive: „Приказка за Долната земя“. Вълноломни разговори с гост Ирена Първанова

Home »  Аморфа Новини »  InstaLive: „Приказка за Долната земя“. Вълноломни разговори с гост Ирена Първанова

Завръщане на поредицата „Вълноломни разговори“ : Breakwater Talks на Аморфа, в която срещаме публиката с многобройни и любопитни гости и специално подбрани от нас теми вече четири години.

Нов онлайн формат? – Не само!
Нов гост. Нов водещ. Нова тема!

Гост: ИРЕНА ПЪРВАНОВА, автор на току-що излезлия роман „Приказка за Долната земя“, продуциран от студио „Змей“, в екипа на което Ирена е сценарист на българския анимационен сериал „Златната ябълка“

Водещ: ГАБРИЕЛА ДОКОВА, Средно училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ – Варна , випуск 2020

Тема: Книгата „ПРИКАЗКА ЗА ДОЛНАТА ЗЕМЯ“ и всякакви мистификации около нея и младия автор и сценарист Ирена Първанова

Събитие на Фондация Аморфа.
Място: @amorphayouth / Instagram
Дата: 6 юни 2020 г., събота, 19:30 – 20:30 ч.

Страница на събитието

∵ ∵ ∵ ∵ ∵ ∵ ∵ ∵ ∵ ∵ ∵ ∵ ∵ ∵ ∵ ∵ ∵ ∵
∵ ∵ ∵ ∵ ∵ ∵ ∵ ∵ ∵ ∵ ∵ ∵ ∵ ∵ ∵ ∵ ∵ ∵
Внимание! Следва дълъг, занимателен текст!

Мечтали ли сте си да зададете въпроси на най-вълнуващите автори на интригуващо съдържание? Да влезете в ролята на журналист и да отправите най-готиния въпрос, какъвто никой не е задавал преди, и то към вълнуващ писател и сценарист като ИРЕНА? Да участвате в онлайн разговор на живо и да развихрите въображението и чувството си за хумор?

В събота ще имаме възможност да се срещнем и говорим с авторката на „Приказка за Долната земя“. Ирена Първанова е и сценарист в хипер якото Студио „Змей“, които познаваме с продуцирането им на първия български анимационен сериал „Златната ябълка“.
Ирена ще ни разкрие какво кара самодиви, таласъми и звезди княгини да оживеят върху страниците. Ще разберем и какво е да работиш в българско анимационно студио за разказване на истории.
Ще узнаем защо една баба Яра, потомка на баба Яга, със зелена коса, е от най-важните герои в книгата, и как ще се развие магичната история за едно странно лято в едно още по-странно селце.
Към края вече ще искате да прочетете книгата, за да сънувате най-ярките сънища, наситени с магия, обич и приключения.
А вашите въпроси ще ни помогнат да изтръгнем от Ирена най-любопитното и най-добре пазените тайни.
Включете се, и хайде да направим разговора и лятото си още повече цветни и все по-малко карантинни!

90879413_390716861885044_210082660221976576_n

…още за автора и сценарист ИРЕНА ПЪРВАНОВА
Ирена Първанова е българска сценаристка и писателка, която е отраснала в морския град Варна. Тя завършва Софийски университет със специалност „Английска филология“, благодарение на която развива интерес към класическа литература и педагогика. След това работи като сценарист по пилотния епизод на първия анимационен сериал, вдъхновен от български фолклор – „Златната ябълка“, създаден от Студио „Змей“. Междувременно преподава като гостуващ лектор по сценопис в „Манга Академия“ и работи като сценарист на видео игри. През 2020 тя написва своя дебютен роман „Приказка за Долната Земя“, който е подкрепен от Национален фонд „Култура“, продуциран от Студио „Змей“ и издаден от издателство „Сиела“ през май 2020 г.

gabi

…а ГАБИ ДОКОВА, освен, че е от „късметлийския випуск 2020“ и наскоро чете откъс от книгата на Ирена в събитието Майска нощ на литературатa Варна • Litеrature Night in May във видео от любимата на двете им с Ирена „Алма Матер“, т.е. споделено училищно наследство – бившата Хуманитарна гимназия във Варна, Габи е и момиче с двама по-малки братя (вместо трима) и четири кучета (вместо Златна ябълка).
Театърът, книгите, пътуванията и адреналинът са животът ѝ, изстрелва гордо тя. Обича постоянно да е затрупана със задачи (като тази, дошла внезапно и неочаквано, но посрещната с емоционално задоволство), „което е и една от причините да се присъединявам към инициативите на Аморфа“ (ето, време беше някой да го каже след 12 години мъчения и експлоатация от наша страна на всякакви младежи и немладежи от различни раси, националности и убеждения).

Това е. Ако сте стигнали дотук в текста, почти сигурни сме, че вече сте сериозно зарибени за идеята и ще ви открием в коментарите в Инста Лайв с кошница провокативни въпроси, които Габи ще се чуди как да избегне… Разбира се, ако не сте от онези, които внимателно следят какво правим, за да заемат поредната яка идея (ех..) … Наивно вярваме първото и ви чакаме:
Място: @amorphayouth / Instagram
Време: 6 юни, събота, 19:30 до 20:30 ч.

Специални благодарности на партньорите ни от фондация Детски книги / Detskiknigi.com, които ни свързаха с тази уникална млада жена, оказала се бивш фен на събитието ни Нощ на литературата, където тази година беше поканена да участва като представен български автор.
Благодарности на всички участници и партньори за ентусиазма и етиката!**

***

Breakwater Talks Вълноломни разговори: Български English Español Filipino Français 中文 (китайски: мандарин, ву) 日本語 (японски) 한국어 (корейски) Русский Português Svenska

Breakwater Talks – или вълноломни разговори – е поредица отворени дискусии, организирани от Младежка фондация „Аморфа“ и партньори, на разнообразни теми от всякакви сфери на живота, представени от лектор или специален гост. Протичат на различни езици, включително с или без превод. Домакинстват се от подбрани от Аморфа пространства в град Варна, сред които галерии, кафенете, книжарници, ресторанти и други. Предстоящото е първото онлайн издание на разговорите, с оглед на променената ситуация през 2020 г., и ще се проведе в профила на Аморфа @amorphayouth чрез живия формат на Инстаграм – InstagramLive.

breakwater talks blue
Breakwater Talks Literature in colour

Comments are closed.