Български писатели от Нощ на литературата във Варна се включват в 18-тия Маратон на четенето

Home »  Аморфа Новини »  Български писатели от Нощ на литературата във Варна се включват в 18-тия Маратон на четенето

НОЩ на ЛИТЕРАТУРАТА ВЪВ ВАРНА и Младежка фондация „Аморфа” се включват за пореден път в Маратон на четенето – инициатива на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – Варна, 18-то издание.

За Маратона, едновременно във фейсбук, инстаграм и ютуб свои текстове ще четат:

СТЕФАН ИВАНОВ
СИЛВИЯ ЧОЛЕВА и
АНГЕЛ ИГОВ—
българските писатели, гостували на живо в издания Нощ на литературата във Варна по покана на Младежка фондация АМОРФА в предходните години.

Следете страниците ни във Фейсбук, в Инстаграм и в Ютуб.

БЛАГОДАРИМ НА ПИСАТЕЛИТЕ за готовността да споделят откровено с публиката идеите и емоциите на авторските си текстове по повод празника на книгата и авторското право!

#четисБиблиотекаВарна

Маратон на четенето се провежда всяка година на Световния ден на книгата и авторското право – 23 април. Организира се от Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – Варна с участието на приятели на четенето и книгата от всички възрасти. Поздравления на екипа на библиотеката за успеха на дългогодишната инициатива!

Нощ на литературата е международно събитие, представящо най-новата европейска литература, преведена на съответния национален език, подбрана от посолствата и културните центрове на европейските държави. Организатори за Варна са Младежка фондация „Аморфа” в партньорство с Община Варна, Дирекция „Култура и духовно развитие“. Провежда се всяка втора сряда на месец май.

Нощ на литературата за Варна и Нощ на литературата за България.

Comments are closed.