Музика Афро-Бразилейра – фънк кариока, кудуро, афро хаус с африканска и афро-бразилска поезия

Home »  Аморфа Новини »  Музика Афро-Бразилейра – фънк кариока, кудуро, афро хаус с африканска и афро-бразилска поезия

МЛАДЕЖКА ФОНДАЦИЯ „АМОРФА“ представя:
МУЗИКА АФРО-БРАЗИЛЕЙРА
със
Сезар Пиментел – Rasec, Бразилия
Бистра-Иджома Окереке, Нигерия, България

Първото ви пълнокръвно Афро-Бразилско парти с
бразилски фънк кариока,
африканско кудуро,
афро хаус и хипхоп,
и силна социална африканска и бразилска поезия
пулсираща в ритмите на двата континента

ꙮ Музика Афро-Бразилейра е музикалната, танцова и естетическа кулминация на събитието Нигерия: Вълноломна литература с Бистра-Иджома Окереке по-рано от 19:00 ч., за най-важните и актуалните нигерийски автори, литературно декодиране на нигерийската култура, поезия от Бистра-Иджома Окереке. ꙮ

tumblr_ml3wwk1ers1qiysi0o2_r1_1280

MÚSICA AFRO-BRASILEIRA ֍ César Pimentel & Bistra-Ijeoma Okereke
АМОРФА младежка фондация, организатори
Бар БРАНД – ул. „Мусала“ №2, Варна, домакини
13 март, петък, 21:00 ч.
Вход: 5 лв.

Изключителните ни гости – темпераментни и многопластови артисти:

cesar

СЕЗАР ПИМЕНТЕЛ, Rasec, е мултидисциплинарен артист, който работи както с традиционните, така и с новите медии. Създател на марката EVOÉ – занаятчийска бира. Роден е през 1982 година в Бразилия, град Витория – столица на региона Еспирито Санто – място с дълбоки културни трaдиции, чиито южен колорит става част и от изразността на Сезар.
Aвтор e на книгата “Момчетата от Еспирито Санто: новата идентичност на капишаба”. Излага творбите си в Сао Пауло, Рио де Жанейро, Витория, Мексико Сити, Порто, София, Пловдив, Варна. Автор е на проекта “Romaram”, обединяващ фотография, музика, поезия, пърформанс.

87872268_10215854168534419_1138437908517093376_o

БИСТРА-ИДЖОМА ОКЕРЕКЕ е първата българска актриса от африкански произход. Родена е през 1995 година в град Оърри, Нигерия. Израснала в София. От 2012 година се занимава с театър. Завършва последователно актьорска школа към Монтфиз и актьорско майсторство в Натфиз през 2019 година в класа на проф. Д-р Атанас Атанасов. Освен че се занимава професионално с театър, пише и поезия и в момента подготвя първата си стихосбирка. В момента играе в Натфиз, Театър София и варненския Драматичен театър. Второто ѝ собствено име – Иджома – означава „Успешно извървян път“.

Корица на събитието: Сезар Пиментел, „Африка“ (2011), смесена техника, част от проекта „Eu modo o mundo“, посветен на различните култури в Бразилия.

֍ ֍ ֍ ֍ ֍ ֍ ֍

Breakwater Talks Literature in colour

Comments are closed.