Вълноломни разговори: Sound Ninja. Музикален бизнес, авторство и образование

Home »  Аморфа Новини »  Вълноломни разговори: Sound Ninja. Музикален бизнес, авторство и образование

On април 19, 2019, Posted by , In Аморфа Новини, By ,,,, , With Коментарите са изключени

Младежка фондация „Аморфа“ и Галерия „Съвременно пространство“ представят
Breakwater Talks : Вълноломни разговори : Български

ТЕМА: SOUND NINJA. МУЗИКАЛЕН БИЗНЕС, АВТОРСТВО И ОБРАЗОВАНИЕ

Гост: Христо Рачев, съосновател на Sound Ninja – Музикална академия и студиa, DJ, композитор, концертен музикант
Модератор: Добромир Мързов, радиоводещ и диджей
Дата: 30 април 2019 г., 19:00 – 20:30 ч.
Място: Съвременно пространство – ул. „Марко Балабанов“ №23
Вход свободен
Страница на събитието

Гостът Hristo Rachev:
ХРИСТО РАЧЕВ е изпълнител и продуцент с разностранна практика, както и съосновател на Sound Ninja Music Academy & Studios. Той е част от редица локални и международни музикални проекти, най-популярните от които в сферата на електронната, хип-хоп и джаз музика. В основата е и на множество образователни инициативи в сферата на музиката на живо и онлайн.
Като DJ е известен под псевдонима MONK, като продуцира и прави лайв изпълнения в стилове като downtempo, trip-hop, drum&bass, dubstep и EDM. Monk е делил една сцена с имена като Lenzman, Ragga Twins, Psychofreud, Rob Sparx, Numa Crew, Caspa, 16 Bit, Youngsta, Distance и много други. Той е основател на първото седмично предаване екслузивно посветено на drum&bass и dubstep в българския радио ефир.
Христо Рачев е музикант с над десет годишна кариера като концертен пианист и камерен изпълнител. Зад гърба си има множество солови, оркестрови и камерни концерти в България, Румъния, Германия, Италия и Швейцария, както и редица награди от национални и международни клавирни конкурси. Той е автор на музика за две танцови постановки и театралния спектакъл „Рондо“ на режисьора Пламен Марков.

Модераторът Dobo Marzov:
Повече от десетилетие Добо е част от музикалния живот на Варна. Влюбен в грамофонните плочи, той е страстен колекционер и до днес не спира да изследва този безбрежен океан от музика.
0т 2004 г. Добо е автор и водещ на няколко музикални предавания на вълните на Радио Варна. В момента се е посветил на шоуто ’45 оборота в минута’, което е в ефир от април 2009 г. и в което може да се чуе от класически джаз до електронна музика от бъдещето, както и всичко вълнуващо между тях.
В диджей сетовете си Добо не поставя граници между стилове, географски ширини и години. В тях можете да чуете от бразилска самба до японски фънк, от американско диско до български джаз, от австралийски фюжън до немска електроника.

Sound Ninja Music Academy
Sound Ninja Studios, Varna
е музикално училище от ново поколение без алтернатива в България. Школата е основана през октомври 2014 г., с мисията да предостави платформа за споделяне и обмяна на знания в сферата на съвременното музикално изкуство. Предлага курсове по софтуерно продуциране на музика, миксинг, DJ-инг и музикална теория.

***
Breakwater Talks: Български English Español Français 中文 (китайски: мандарин, ву) 日本語 (японски) 한국어 (корейски) Русский Português
Breakwater Talks – или вълноломни разговори – е седмична поредица отворени дискусии, организирани от Младежка фондация „Аморфа“ и партньори, на разнообразни теми, представени от лектор или специален гост. Протичат изцяло на съответния език без превод. Изданията на японски или корейски език са в съчетание с английски и/или български.

Comments are closed.