Вълноломни разговори: Български : Хлябът – от ритуалите на миналото към кухнята на бъдещето

Home »  Аморфа Новини »  Вълноломни разговори: Български : Хлябът – от ритуалите на миналото към кухнята на бъдещето

On март 7, 2019, Posted by , In Аморфа Новини, With Коментарите са изключени

Младежка фондация „Аморфа“ и „Жива храна“ представят Вълноломни разговори : Български

Тема: ХЛЯБЪТ от ритуалите на миналото към кухнята на бъдещето

Гост: Елена Драганчева, производител на хляб
Модератор: Павлина Николова, Бахов консултант и сугестопедагог
Дата: 15 март 2019 г., 19:00 – 20:30 ч.
Място: „Жива храна“ – ул. „Иван Вазов“ №28, Варна
Страница на събитието
Вход свободен

○ „Яжте без хляб!“ или как „Насъщният“ се превърна в хранителен и кулинарен враг
○ От първата до последната троха: как се приготвя истински хляб и как въздейства
○ Презареждане: хлябът като решение на бъдещето в търсене на липсващите сила, спокойствие, сигурност и идентичност

_PSY6809
Гостът:
Елена Драганчева е производител на хляб, инженер-икономист, бивш състезател по тенис на маса в младежка възраст. Интересува се активно от влиянието на целесъобразното хранене върху всички аспекти на човешкия живот. Отношението си към здравословната храна и начин на живот в противовес на формиращата се зависимост на хората от големите супермаркети и масовото хранително производство формира по време на престоя си в Германия. Там открива и друга своя страст – любовта към конете, които за нея стават неразривна част от поддържането на връзка с природата. От 2011 г. развива хлебната философия и марката „100 лета: светлина от зърно и вода“. Във важна стъпка от утвърждаването им, през 2012 г. Елена се присъединява към екипа на Биомагазин „Хатори“ – едно от отличимите места за здравословно хранене за Варна, с което се поставя началото на стъпващата върху принципите на „100 лета“ Пекарна „Хатори“ към магазина. В момента работи върху следващия етап в развитието на „100 лета: светлина от зърно и вода“.
Елена беше наш любезен домакин в изданията на „Вълноломни разговори“ в пространството на пекарна „Хатори“ и основен организатор в парнтьорското ни градско събитие от изминалото лято „Драго ми е на Драгоман!“.

_PSY6810
Модераторът:
Павлина Николова е сертифициран Бахов консултант към Бах фондация, Англия (BFRP – Bach Foundation Registered Practitioner) и сугестопедагог. Придържа се към класическата Бахова терапия и провежда лични консултаци, води лекции, участва в събития и фестивали, пише статии. В момента е в трескава подготовка за курс по Бах терапия за начинаещи по метода на сугестопедията. Бахов консултант Павлина Николова

37295153_900080263509035_1825807047254343680_n
Мястото:
Едно от новите пространства във Варна, в които Младежка фондация „Аморфа“ провежда издания на поредицата Вълноломни разговори. „Жива Храна“ е място за приятни срещи и разговори, събития, работилнички и други идеи, където се приготвят и предлагат сурови веган десерти и ястия, без глутен, без изкуствени оцветители и овкусители, без консерванти.

21587226_1429162313786987_8957956771341357524_o

***
Breakwater Talks: Вълноломни разговори: Български Русский English Español Filipino Français Português Svenska 日本語 (японски) 한국어 (корейски) 中文 (китайски – мандарин, ву)

Breakwater Talks – или вълноломни разговори – е седмична поредица отворени дискусии, организирани от Младежка фондация „Аморфа“ и партньори, на разнообразни теми, представени от лектор или специален гост. Протичат изцяло на съответния език без превод или в съчетание с английски или български. Поредицата има за цел да изгради култура за водене на дискусии в общността с цел ползотворен обмен на мнения и гледни точки, активно участие на чуждестранната диаспора, и подобряване на езиковите умения до свободно владеене и себеизразяване, особено сред младите хора.

breakwater talks blue

Comments are closed.