Вълноломни разговори: 日本語 Японски и Английски: Здравословен начин на живот по японски

Home »  Аморфа Новини »  Вълноломни разговори: 日本語 Японски и Английски: Здравословен начин на живот по японски

On декември 23, 2018, Posted by , In Аморфа Новини, With Коментарите са изключени

Младежка фондация „Аморфа“ и Varna Games представят дискусия от поредицата „Breakwater Talks“ – „Вълноломни разговори“, която ще се проведе на японски и английски език:
Breakwater Talks : 日本語 Японски и Английски

Тема: Здравословен начин на живот по японски | 日本人の健康的な暮らし

Гости: Мичийо Мочизуки и Тошинори Мочизуки (Япония)

Дата: 27/12/2018, четвъртък, 18:00 – 19:30 ч.
Място: Varna Games клуб за настолни игри – ул. „Котел“ №10, Варна България
СТРАНИЦА НА СЪБИТИЕТО
ВХОД СВОБОДЕН

3877433397_e78c36212a_b

Японците са известни в цял свят с доброто си здраве, съобразен начин на живот и дълголетие. Нека се отправим заедно с нашите гости на поредна опознавателна разходка, свързана с Япония, в която ще разберем повече за някои аспекти на културата и интересни ежедневни практики, които разкриват част от тайните на японското благоденствие.
○ 南中ソーラン Нанчу соран: ще чуем и разучим заедно традиционния японския танц на рибарите, практикуван в повечето японски училища и показван често по телевизията и в японските драми
○ ラジオ体操 Раджио тайсо: ще разберем историята и упражним заедно тази популярна сутрешна гимнастика, позната на всеки японец и излъчвана в ефира на Японското национално радио в началото на всеки ден
○ 下田市 Добре дошли в Шимода, Япония: Местните фестивали „матсури“ и крайбрежният начин на живот с техния принос за доброто физическо здраве и силния дух

ba79fbf6

За гостите:

Мичийо Мочизуки е родена в А̀йчи, Япония. Завършва Университета на Нагоя и по-късно започва да работи като училищен съветник и сертифициран гимназиален преподавател. В момента живее в град Шимода, разположен на брега на полуостров Изу в префектура Шидзуока, Япония. Обича да пее караоке с приятели, да готви и постоянно да научава нови неща за света.

Тошинори Мочизуки е роден в Шимода, Япония. Завършил е гимназията в Шимода и в момента се обучава в подготвителната година на Медицински университет Варна, България. Обича к-поп (корейската поп музика), но този път ще ви научи да танцувате японския традиционен рибарски танц „нанчу соран“.

1200px-Shimoda_Port_Shimodau_Shizuoka_pref_Japan02s

B5RzBGoCcAEHHTT

12-650x405

cc8c0ceb07bafb97728d63755e61cb64.jpg

9c609404789ff468b117b7cf9656e206

1200px-Ryosenji_temple_shimoda_2007-02-24

SANYO DIGITAL CAMERA

きんめ煮付け

 
Breakwater Talks: Вълноломни разговори: Български Русский English Español Filipino Français Português Svenska 日本語 (японски) 한국어 (корейски) 中文 (китайски – мандарин, ву)

Breakwater Talks – или вълноломни разговори – е седмична поредица отворени дискусии, организирани от Младежка фондация „Аморфа“ и партньори, на разнообразни теми, представени от лектор или специален гост. Протичат изцяло на съответния език без превод или в съчетание с английски или български. Поредицата има за цел да изгради култура за водене на дискусии в общността с цел ползотворен обмен на мнения и гледни точки, активно участие на чуждестранната диаспора, и подобряване на езиковите умения до свободно владеене и себеизразяване, особено сред младите хора.

breakwater talks blue

Comments are closed.