Вълноломни разговори: Дизайн : БГ/EN : Умни пространства, умни мебели и виртуална реалност

Home »  Аморфа Новини »  Вълноломни разговори: Дизайн : БГ/EN : Умни пространства, умни мебели и виртуална реалност

Младежка фондация „Аморфа“ представя Вълноломни разговори : Поредица „Дизайн“ : Български English

Тема: УМНИ ПРОСТРАНСТВА, УМНИ МЕБЕЛИ И ВИРТУАЛНА РЕАЛНОСТ

Гост: Михаел Върбанов, предприемач и инженер-дизайнер, съосновател на дизайнерско студио Love 2 Design
Модератор: Йордан Михалев, моден дизайнер
Език: български и английски
Място: Съвременно пространство – ул. „Марко Балабанов“ №23
Страница на събитието
Вход свободен

○ Умни мебели – как се правят умни мебели в България; умната закачалка Sense, заседателна маса Exclusive
○ Виртуална реалност в и отвъд мебелния и пространствения дизайн
○ Реализирани проекти за дизайн в публични пространства и културното им значение

МИХАЕЛ ВЪРБАНОВ е инженер-дизайнер и съосновател на студио за дизайн Love 2 Design, базирано в Шумен. Заедно с екипа на студиото, осъществява интериорни проекти за офиса, дома и публичното пространство. През 2017 г. иновативната конферентна маса „Exclusive“ на студиото печели второ място от журито и първо място от посетителския вот в „Светът на мебелите“ – най-голямото изложение за мебели в България. През 2018 г. високотехнологичната им умна закачалка „Sense“ грабва първото място на журито в същия форум.
През последните няколко години Михаел се занимава активно и със създаването на съдържание за виртуална реалност. Два от големите проекти за виртуално реконструиране и виртуална разходка, в които участва, обслужват Комплекс „Стара Плиска“ и Националния историко-археологически резерват „Мадара“.
Той е част от екипа, разработил и осъществил проекта „Младежка сфера“ – закрито събитийно пространство, разположено в централна част в публичното пространство на град Шумен.

Роденият в България моден дизайнер ЙОРДАН МИХАЛЕВ е едва на 28 години, а вече има сериозен международен опит зад гърба си. Възпитаник е на Варненски свободен университет и на Кралската академия за изящни изкуства в Антверпен, Белгия. С първата си колекция и още 23-годишен печели наградата за млад дизайнер на международния уикенд на модата Ethno Tendance Fashion Weekend Brussels в Белгия през 2013 г. Следва представяне на втората му колекция в Париж още на следващата година. През 2015 г. участва в модния салон на модата Salonè della Moda в Ротердам. След творчески престой в Милано, Италия, Михалев се завърна като моден консултант на българска фирма и преподавател във Варненски свободен университет. Михалев е модератор на новата поредица Вълноломни разговори: Дизайн на Младежка фондация

***

 

Breakwater Talks: Design : Вълноломни разговори: Дизайн : Български Русский English Español Filipino Français Português Svenska 日本語 (японски) 한국어 (корейски) 中文 (китайски – мандарин, ву)

Breakwater Talks – или вълноломни разговори – е седмична поредица отворени дискусии, организирани от Младежка фондация „Аморфа“ и партньори, на разнообразни теми, представени от лектор или специален гост. Специализираната поредица Вълноломни разговори: Дизайн среща публиката с теми от сферата на архитектурата, интериорния дизайн, графичния дизайн, модния дизайн и други. Разговорите протичат на английски и български език с кратко представяне и възможност за въпроси и отговори на езика на госта. Поредицата гостува в партньорски пространства в град Варна.

Breakwater Talks Design

 

Comments are closed.