Вълноломни разговори: Студентски живот в Корея – от библиотеката до забавленията (издание 2)

Home »  Аморфа Новини »  Вълноломни разговори: Студентски живот в Корея – от библиотеката до забавленията (издание 2)

On юли 9, 2018, Posted by , In Аморфа Новини, With Коментарите са изключени

Младежка фондация „Аморфа“ и Корейски ресторант „Кимбап“ представят дискусия от поредицата „Breakwater Talks“ – „Вълноломни разговори“, която ще се проведе на корейски, български и английски език:
Breakwater Talks : 한국어 Корейски Български English

Тема: Студентски живот в Корея – от библиотеката до забавленията (издание 2)

Гост: Анита Бъчварова, бакалавър по „Бизнес администрация“ от Университета „Кьонг Хи“ (경희대학교) в Сеул, Република Корея
Дата: 11 юли 2018 г., сряда
Час: 19:00 – 20:30 ч.
Място: Корейски ресторант „Кимбап“ – ул. „Драгоман“ №28, Варна България
ВХОД СВОБОДЕН
Страница на събитието. Препоръчваме да се запишете предварително, поради ограничения брой места в ресторанта. За да заявите място, изпратете съобщение с Вашето име на съобщение до страницата ни във Фейсбук – Amorpha Youth Foundation, или до профила ни в Инстаграм. Ако планирате да поръчате храна, заповядайте до 18.45 ч., за да има време за приготвянето ѝ преди началото на събитието.

Поради големия интерес към темата, заедно с домакините ни от Корейски ресторант „Кимбап“ решихме да организираме втори разговор на същата тема с нашия гост Анита Бъчварова. Разчитаме отново да получим много въпроси от публиката, както се случи по време на динамичното първо издание, където Анита отговаря на питания за академичната среда в Южна Корея, университетските програми, общежитията, визата, стипендиите, кафенетата, евтината храна, лекциите, приятелите, изпитите и забавленията.

 

20842281_1501541616574430_9015811594140026680_n
 

СТУДЕНТСКИЯТ ЖИВОТ В КОРЕЯ – от библиотеката до забавленията
○ Какво е да си студент в Корея – интензивни лекции, кратки сесии
○ Университетът на звездите – „Кьонг Хи“ (경희대학교), с кои специалности е известен и кои известни личности са го завършили или още учат там
○ Най-силните университети – така наречените “SKY Universities”, съревнованието помежду им и между бъдещите студенти за място в тях
○ Колко е важно за корейците да бъдат приети в университет в сравнение с младите българи
○ Университетските фестивали и извънучебни дейности, чрез които студентите разпускат от интензивното обучение
○ Как се забавляват корейските студенти в огромния и международен Сеул

 

13769354_10208657964719464_7359835699846238314_n

 

Анита Бъчварова е на 25 години от град Варна. В гимназията случайно попада на първите си музикални клипове на известни артисти от Южна Корея, между които Super Junior и Girls’ Generation. Това разпалва страстта ѝ към корейската поп музика, корейския език и скоро към цялата култура. През 2012 г. е приета като студент в специалност „Кореистика“ на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Още през първия семестър в катедрата обявяват специална бакалавърска стипендия за пълен курс на обучение в реномирания корейски университет „Кьонг Хи“ (경희대학교), която тя печели.

През декември 2013 г. Анита започва своя студентски живот в столицата на Южна Корея – Сеул. Първите шест месеца изучава само езика, а при следващата есенна сесия започва и своя бакалавър по „Бизнес администрация“. Така тя прекарва общо четири години и половина далеч от своята родина, наслаждавайки се на един „студентски живот“, който е близък, но същевременно и много различен от този в България.

 

„Първоначално беше трудно да свикна с интензивното обучение и със съревнованието между студентите – съревнование, за което не се говореше отворено, но винаги се усещаше. Впоследствие, точно тези трудности ме изградиха като личност и ме научиха винаги да искам повече от себе си. Открих как да балансирам упоритата работа с насладата от студентския живот.“

 

Breakwater Talks: Български English Español Français 日本語 (японски) 한국어 (корейски) Русский Português

Breakwater Talks – или вълноломни разговори – е седмична поредица отворени дискусии, организирани от Младежка фондация „Аморфа“ и партньори, на разнообразни теми, представени от лектор или специален гост. Протичат изцяло на съответния език без превод. Изданията на японски или корейски език са в съчетание с английски или български.

breakwater talks

Comments are closed.