Вълноломни разговори: Корейска красота, феминизъм и #MeTooKorea

Home »  Аморфа Новини »  Вълноломни разговори: Корейска красота, феминизъм и #MeTooKorea

On май 29, 2018, Posted by , In Аморфа Новини, With Коментарите са изключени

Младежка фондация „Аморфа“ и Корейски ресторант „Кимбап“ представят дискусия от поредицата „Breakwater Talks“ – „Вълноломни разговори“, която ще се проведе на корейски, български и английски език:
Breakwater Talks : 한국어 Корейски Български English

Тема: Корейска красота – ценност и грижа. Феминизъм и кампанията #MeToo в Южна Корея. Пресечни точки.

Гост: Мадлен Атанасова, кореист
Специален корейски гост ще включим от Сеул, Южна Корея

Дата: 31 май 2018 г., четвъртък
Час: 19:00 – 20:30 ч.
Място: Корейски ресторант „Кимбап“ – ул. „Драгоман“ №28, Варна България
ВХОД СВОБОДЕН

 
СТРАНИЦА НА СЪБИТИЕТО

korean_beauty
IMAGE COURTESY : ALISHA PARIDA / PINTEREST

Красотата е основна ценност в Южна Корея, с която тя се асоциира все по-често по света. Грижата за красотата извежда страната на една от лидерските позиции по отношение на продуктите и методите за постигането ѝ. Южна Корея все по-често се асоциира с най-новите световни тенденции в красотата, грима и цялостния външен вид.

Същевременно, през последните години назрява нагласата, че на жените в общността твърде често се гледа като на красиви обекти, и те се приемат или не с оглед на техния външен вид. Ще набележим основните отличителни черти на феминизма в Южна Корея в момента и разгледаме важността на случаите, с които южнокорейките се присъединяват към световното движение MeToo срещу сексуалния тормоз спрямо жените въз основа на работната и обществена йерархия.

Ще търсим пресечните точки на двете тенденции сред младите жени и момичета в Южна Корея и ще съпоставим с България.

За да разберем какво наистина мислят корейските жени по тези теми, ще включим специален гост от СЕУЛ. Су е писател на свободна практика, специализирала е култура и литература, и е работила в обществена институция. С нас споделя:

 

„Досега в работата си съм срещнала хиляди хора – богати и бедни, от учени до свещеници, от популярни до напълно безизвестни. Вълнувам се от правата на жените. Усещам, че в Корея се случва промяна.“

 

Вече традиционният ни лектор и домакин – Мадлен Атанасова – е на 23 години от град Варна. В гимназията се запалва по корейската музика и корейските сериали, като страстта ѝ към тях, заедно със страстта ѝ към езиците, я отвежда в специалност „Кореистика“ на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Дипломира се през 2016 г. като корейски филолог и специалист.

 

Jung Yeon-je AFP Getty ImagesIMAGE COURTESY : Jung Yeon-je AFP / Getty Images

 

Breakwater Talks: Български English Español Français 日本語 (японски) 한국어 (корейски) Русский Português

Breakwater Talks – или вълноломни разговори – е седмична поредица отворени дискусии, организирани от Младежка фондация „Аморфа“ и партньори, на разнообразни теми, представени от лектор или специален гост. Протичат изцяло на съответния език без превод. Изданията на японски или корейски език са в съчетание с английски или български.

breakwater talks

Comments are closed.