Вълноломни разговори: English : Психология и изкуство: пресечни точки

Home »  Аморфа Новини »  Вълноломни разговори: English : Психология и изкуство: пресечни точки

Младежка фондация „Аморфа“ и Галерия „Съвременно пространство“ представят Вълноломни разговори : Поредица „Дизайн“ : Английски

фокус: ДИЗАЙН НА СЪЗНАНИЕТО.
тема: ПСИХОЛОГИЯ И ИЗКУСТВО: ПРЕСЕЧНИ ТОЧКИ

Гост: Ивайла Велева,  България / САЩ
Модератор: Йордан Михалев, моден дизайнер
Дата: 28 март 2019 г., 19:00 – 20:30 ч.
Място: Съвременно пространство – ул. „Марко Балабанов“ №23
Страница на събитието
Вход свободен

○ Сходства между творческия поглед и психологизиращия ум
○ Споделена призма: как се възприема реалността в психологията и изкуството
○ Изкуството на съзнателната мисъл

ИВАЙЛА ВЕЛЕВА завършва образованието си в сферата на изящните изкуства в Чикагската академия по изкуствата в САЩ. След дипломирането си през 2010 г. решава да запише магистърската програма по илюстрация (cartooning) в Училището за визуални изкуства – колеж за арт и дизайн в Манхатън, Ню Йорк. Последвалият период на творчески търсения и себеоткриване я провокира да задълбочи интереса си към психологията като наука. Това я връща обратно в България, където идва, за да следва психология във Варненски свободен университет. Сред любимите ѝ градски и творчески пространства са Арт института на Чикаго, Театър „Степенулф“, малки галерии в Пилзен, Хумболт парк. Ивайла се интересува от живопис, илюстрация, психология, разказвачество, както и от изкуството на общуването и разбирането на другия.  

Роденият в България моден дизайнер ЙОРДАН МИХАЛЕВ е едва на 28 години, а вече има сериозен международен опит зад гърба си. Възпитаник е на Варненски свободен университет и на Кралската академия за изящни изкуства в Антверпен, Белгия. С първата си колекция и още 23-годишен печели наградата за млад дизайнер на международния уикенд на модата Ethno Tendance Fashion Weekend Brussels в Белгия през 2013 г. Следва представяне на втората му колекция в Париж още на следващата година. През 2015 г. участва в модния салон на модата Salonè della Moda в Ротердам. След творчески престой в Милано, Италия, Михалев се завърна като моден консултант на българска фирма и преподавател във Варненски свободен университет. В момента работи върху новата си колекция. Михалев е модератор на новата поредица Вълноломни разговори: Дизайн на Младежка фондация „Аморфа“.

*Изображение на статията: Сара Бернард, „Офелия“ / Sarah Bernhardt, Ophelia / 1880


***

Breakwater Talks: Design : Вълноломни разговори: Дизайн : Български Русский English Español Filipino Français Português Svenska 日本語 (японски) 한국어 (корейски) 中文 (китайски – мандарин, ву)

Breakwater Talks – или вълноломни разговори – е седмична поредица отворени дискусии, организирани от Младежка фондация „Аморфа“ и партньори, на разнообразни теми, представени от лектор или специален гост. Специализираната поредица Вълноломни разговори: Дизайн среща публиката с теми от сферата на архитектурата, интериорния дизайн, графичния дизайн, модния дизайн и други. Разговорите протичат на английски и български език с кратко представяне и възможност за въпроси и отговори на езика на госта. Поредицата гостува в партньорски пространства в град Варна.

Breakwater Talks Design

 

Comments are closed.