Мулти Култи Кухня: Индия – Йога закуска със Сатя Стив

Home »  МЕЖДУКУЛТУРНА ИДЕНТИЧНОСТ & МИГРАЦИЯ »  Мулти Култи Кухня: Индия – Йога закуска със Сатя Стив

Venci_multikulti-13

Мулти Култи Кухня: Индия – Йога закуска със Сатя Стив

Пътят към всяка култура минава през вкусната храна. На автентична йога закуска нашият домакин Сатя Стив представи културата и кухнята на Индия. Сатя Стив е индиец, живеещ в България със семейството си. Основател е на Медитация и Йога България, която организира събития с духовна насоченост в страната. Събитието се организира от Младежка група „Аморфа“, „На Тъмно“ и Мулти Култи Колектив с участие на Сатя Стив. Снимките разгледайте тук.

ПРОГРАМА
20 декември 2015 г. / неделя / 10:00 – 15:00 ч.
гр. Варна, Духовен дом „Анахата“, ул. „Македония“ № 20

10:00 – 11:30 ч.
Йога със Сатя Стив: балансирани и в добра форма
– въведение в йога (за начинаещи)
– йога за различните сезони, зимна йога (за начинаещи и напреднали)
11:30 – 12:15 ч.
Традиционна закуска от Южна Индия: идли, меду вада, поха и чай Масала
12:15 – 13:15 ч.
Силата на храната: ти си това, с което се храниш. Темата представят Рая и Сатя
13:15 – 14:15 ч.
Танци от Боливуд с Луанда
14:15 – 15:00 ч.
Гонг сесия с Милена от Духовен дом „Анахата“

Нашият домакин: Сатя Стив от Индия

Maria_multikulti-48 - Copy
Сатя Стив е индийски гражданин, който в момента живее във Варна заедно със съпругата си Дарина и двете им деца. Основател е на „Медитация и йога“ – България, която организира събития с духовна насоченост в страната. Житейската му цел е да направлява хората към постигането на баланс между материалния и духовния свят.

Бивш банкер с мисия в търсене на истината, преди години Стив се отправя на духовно пътешествие.

В Хришикеш – световната столица на йогата – той преминава обучение за преподавател по йога и медитация. За да достигне до по-деликатните аспекти на различни духовни практики, Сатя живее в различни ашрами (индуистка дума за уединено място за живеене), сред които Будистки ритрийт (от английски; ритрийт – място за духовно оттегляне) „Тушита“, Ошо ритрийт в Пуна, „Иша“ Йога, и посещава обучения в Хуманивърсити, йога програмата на Хришикеш и Ошо Лийла във Великобритания. След първото си мистическо пробуждане, Сатя предприема множество пътувания по света и живее в много страни по света.

Освен преподаването, Сатя обича да пътува. Любимите му занимания включват йога, медитация, готварство, гмуркане, параглайдинг, четене и писане. Той е автор на книга, посветена на избора ни на определен начин на живот, със заглавие „Доуз“ (“DOSE”).

С повече от осемгодишен опит във воденето на посветени на личностната трансформация семинари, обучения, и лекции в Индия, Дубай, Великобритания, а сега и в България, Сатя Стив е един от най-значимите духовни учители.

 

sent india curves ticket

 

 

Мулти Култи Кухня

Форматът „Мулти Култи Кухня“, на който стъпва и доразивава Йога закуска, е разработен от Сдружение „Мулти култи колектив” през 2011 г. в подкрепа на интеграцията на чужденците в България. Екипът кани представители на конкретна държава/общност да бъдат домакини на тематични културно-кулинарни събития, които включват дегустация на традиционни храни и напитки, разкази от първо лице за родната страна, демонстрация на традиционни дрехи, музика, танци, видео, организиране на различни работилници и т.н.

В София домакини на „Мулти култи китчън” са били чужденци от всички континенти, а гости – стотици усмихнати българи. Инициативата е обявена за „добра практика” от Европейската комисия и от есента на 2015 г. се провежда в още 6 български града. Проектът на партньорите ни се осъществява с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИП в рамките на проект „Увеличаване на капацитета на НПО за прилагане на Мулти култи китчън модела в 6 български града”.

7