Breakwater Talks: Нова поредица дискусии на различни езици

Home »  Аморфа Новини »  Breakwater Talks: Нова поредица дискусии на различни езици

On декември 1, 2016, Posted by , In Аморфа Новини, By ,,,,,, , With Коментарите са изключени

От месец декември стартираме нова инициатива включваща месечна програма от отворени дискусии на вълнуващи теми, представени от лектор или гост, изцяло на английски, испански, френски или японски/английски език.

Дискусиите са насочени към всички, които се интересуват от динамкиката на света и искат да владеят свободно повече езици. Търсим ги сред младите професионалисти, кандидат-студенти, студенти във Варна, студенти от Варна в университети в страната и чужбина, чуждестранни студенти, местни чужденци, млади хора и всеки, имащ мотивация да развива себе си.

Подгответе се за предварително обявената тема, чуйте позицията на другите, подгответе информирано мнение, споделете го и защитете. Всяка от дискусиите се случва на съответен чужд език и в градските пространства, където той се говори ежедневно. През месец декември това са испански, френски, англисйки и японски/английски език. Стремежът ни ще бъде да запазим този подбор в същата последователност всеки месец – съответно започвайки с испански в първата седмица на месеца и следвайки този ред на езиците. За дискусионен ден сме избрали четвъртък с начален час 19 ч. и продължителност до 20:30 ч. – формат, към който ще се придържаме всяка седмица.

Представяне на всяка от дискусиите в инициативата може да намерите на страницата на Breakwater Talks. Следете и страницата на фондацията във Фейсбук за динамична информация относно всяко събитие. Дискусиите се провеждат без превод, тъй като имат за цел да симулират максимално автентичната културна среда на използвания език.

Програмата за първия месец на инициативата: декември 2016 г.

Breakwater Talks: ESPAÑOL
Breakwater Talks: FRANÇAIS
Breakwater Talks: ENGLISH
Breakwater Talks: 日本語 JAPANESE & English

Comments are closed.