Графити и стрийт арт: НАСИМО във Варна

Home »  Аморфа Новини »  Графити и стрийт арт: НАСИМО във Варна

On юни 22, 2019, Posted by , In Аморфа Новини, By ,,, , With Коментарите са изключени

Nasimo / Life is a Study
3 – 13 Юли 2019
Изложба и представяне на книгата ,,25 Years of Nasimo: Sketchbook“
Откриване: 3 Юли, 20:00 ч.
Страница на събитието

Събитието се провежда с подкрепата на Младежка фондация „Аморфа” и фондация Kreo Kultura. Паралелно с изложбата на 4 март в галерията ще се проведе и отворена среща със Станислав Трифонов – Насимо, дългогодишен участник в графити и стрийт арт събитията на „Аморфа“. Срещата е част от поредицата „Вълноломни разговори“ на Младежка фондация „Аморфа“.

„Известен на поколения под името Nasimo, Станислав Трифонов е признат за един от пионерите на източноевропейската графити и стрийт арт култура, както и един от най-популярните художници-стенописци на Балканите.

След невероятният успех на неговата 6-та самостоятелна изложба ,,Life is a Study’’ в София и Пловдив, Насимо идва във Contemporary Space, Варна, за да представи както нея, така и своята нова книга ,,25 Years of Nasimo: Sketchbook’’ (Скицникът на Насимо).

Двата проекта проследяват в ретроспекция неговото професионално развитие – от скици и учебни етюди до живопис
и монументални стенописи, същевременно подчертавайки ключови аспекти от неговия житейски път.

Официалното откриване на ,,Life is a Study’’ ще се проведе на 3-ти юли (сряда) от 20:00, когато ще се проведе и среща с автора, на която всеки ще може да се сдобие с лично подписан екземпляр от лимитираната книга.“

Comments are closed.