Mixing It Up. Изложба на уличните артисти Filthy RAGS

Home »  Аморфа Новини »  Mixing It Up. Изложба на уличните артисти Filthy RAGS

On април 22, 2019, Posted by , In Аморфа Новини, By ,,,,,,, , With Коментарите са изключени

Предстои ни отново да отворим вратите на любимата ни галерия „Архис“ във Варна, домакинствала много от собствените ни инициативи през годините от създаването на Аморфа като група, а отскоро и на Младежка фондация „Аморфа“.

Този път към нас се присъединяват уличните артисти Filthy Rags. Един от основатели им е вдъхновяващ артист, когото следим от години, участвал и предходни събития на Аморфа. Този път обаче очакваме зашеметяващо и пълнокръвно представяне, в което той заедно с творческия си партньор ще бъде изцяло под светлината на прожекторите. Доколкото двама улични артисти биха позволили такова разкриване.

Очаква ни идейно и артистично разкриване, заявяване, провокиране, замаскиране.
Както и изключително рядката възможност да придобием някоя от тези визии, изградени върху черно-бели платна.

MIXING IT UP. RAGS. Изложба на уличните артисти Filthy Rags.
Откриване

03.05.2019 г. – 19:00 ч.
Разглеждане и закриване
04.05.2019 г. – 18:00 – 22:00 ч.
Галерия „Архис“ – бул. „Княз Борис I“ №67, Варна
Страница на събитието

*

Добре дошли в Mixing It Up. с RAGS!

Уличните артисти RAGS успяха да ни забъркат в истории, на които волно или неволно сме вече зрители и даже съучастници. Съвсем наскоро, завърнали се от представяне в Осло, освежени и с нови идеи, ни показват платна, изпълнени с фантазии. Платна сякаш изрязани от „надраскана“ стена, съдържащи в себе си усещане за друга, по-твърда материя. Геометрични форми, причудливи създания, заедно с типография, се побират в едно цяло и ни повеждат към нови гледни точки и възприятия. Черно-бели рисунки и живописни платна с графични елементи ни провокират – нас като зрители – да се доверим или да отхвърлим, да се насладим или да критикуваме.

Концепцията, около която RAGS обединяват усилия в представените платна, е свързана и с ограниченията, необходими на всеки стрийт артист да балансира усилията си и да запази енергия за бъдещ творчески процес. Търсенето на провокация и успешното реализиране на една изложба в галерийно пространство е съпроводено с голяма доза отговорност. В затвореното пространство на галерия, уличните художници показват предварително подготвени платна. Това до някаква степен ги лишава от свободата, простора, дозата адреналин… но най-вече от анонимността им.

RAGS споделят: „Mixing It Up.“ е експеримент – смесване на различни стилове в един „подреден“ хаос. Свободата от рисуването в градска среда, връзката между уличната рисунка и заобикалящите я реклами, сгради, растения и движещи се обекти, провокира интереса ни и стремежа да овладеем тази материя. „Mixing It Up.“ идва след една интересна за нас 2018 г., в която успяхме да изрисуваме близо 2000 кв.м. фасадни стени на сградата на летищен комплекс във Варна, пречиствателна станция и други сгради с подобни мащаби. Тази година започнахме с артистичната акция „CAPTCHA“ в Осло, и предвид предстоящите събития, годината се очертава да е интересна!”

Пригответе се за излитане. Mixing it up е космодрум! Ще се лети с RAGS!
Анонс към изложбата: Ива Съйкова

––––––––
Filthy Rags
website: filthyrags.eu
instagram: @filthy_rags
––––––––––––––––
Amorpha Youth Foundation
instagram: @amorphayouth

Comments are closed.