Вълноломни разговори: Дизайн : Китайско съвременно изкуство и дизайн : 中文 English

Home »  Аморфа Новини »  Вълноломни разговори: Дизайн : Китайско съвременно изкуство и дизайн : 中文 English

On октомври 12, 2018, Posted by , In Аморфа Новини, With Коментарите са изключени

Младежка фондация „Аморфа“ и галерия „Съвременно пространство“ представят
Вълноломни разговори : Дизайн : Breakwater Talks : Design Series : 波堤会谈 : 中文 Китайски (Мандарин, Ву) Английски

КИТАЙСКО СЪВРЕМЕННО ИЗКУСТВО И ДИЗАЙН
中国当代艺术与设计

Гост-лектори: ШИ Лей, ЛЕЙ Ючън, ЯНГ Ли, ДЗЯН Шу Джън/ КИТАЙ
Модератор: Йордан Михалев, моден дизайнер / БЪЛГАРИЯ

Език: английски и китайски (мандарин, ву)
Страница на събитието
Вход свободен

СЪВРЕМЕННО КИТАЙСКО ИЗКУСТВО И ДИЗАЙН :
○ Елементи на китайското съвременно изкуство / Ши Лей
○ Иновации в китайския традиционен архитектурен дизайн / Лей Ючън
○ Приложение на графични символи в китайския съвременен графичен дизайн / Янг Ли
○ Еволюция и влияния в китайския съвременен моден дизайн / Дзян Шу Джън

中国当代艺术与设计
小标题:中国当代艺术作品的不同表现形式 / 施磊
小标题:中国传统建筑设计的创新 / 雷雨辰
小标题:图形符号在中国当代平面设计中的运用 / 杨莅
小标题:中国近现代服装的演变与融合 / 江雪铮

Гост-лекторите:

ШИ Лей / SHI Lei, Китай. Ши Лей е от град Нинбо, разположен близо до Шанхай в Югоизточен Китай. В момента се дипломира в магистърската специалност по графичен дизайн на Варненски свободен университет. Интересува се от традиционна китайска култура и свързаната с нея съвременна индустрия, и смята да развива кариерата си в тази сфера. Ши Лей ще представи ключови етапи и автори в китайското съвременно изкуство, оказали влияние и върху дизайна.

ЛЕЙ Ючън / LEI Yuchen, Китай. Лей Ючен е от град Лишуй, провинция Джъдзян, в Югоизточен Китай. Тя се обучава в магистърската програма по Environmental Art Design (екологичен арт дизайн) във Варненски свободен университет, с фокус върху архитектурния и интериорния дизайн. Лей Ючън се интересува от пресечните точки между различните направления в архитектурата и ще говори за нововъведенията в традиционната за Китай архитектура.

ЯНГ Ли / YANG Li, Китай. Янг Ли е от град Ханджоу, провинция Джъдзян, в Югоизточен Китай. Намиращото се в непосредствена до очертанията на родния ѝ град Западно езеро – попадащо в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО – е сред най-известните туристически обекти в света. Янг Ли изучава графичен дизайн в магистърската програма на Варненски свободен университет. Янг Ли се интересува от корпоративен дизайн и знаци за визуална комуникация.

ДЗЯН Шу Джън / JIANG Xuezheng, Китай. Дзян Шу Джън е от провинция Фудзиен, разположена на югоизточното крайбрежие на Китай. Тя е студент в балакавърската програма по Международен бизнес на Варненски свободен университет. Дзян Шу Джън следи активно различни комуникационни канали за мода, интересува се от моден дизайн и дизайн на костюми.

Модераторът:

Роденият в България моден дизайнер Йордан Михалев е едва на 28 години, а вече има сериозен международен опит зад гърба си. Възпитаник е на Варненски свободен университет и на Кралската академия за изящни изкуства в Антверпен, Белгия. С първата си колекция и още 23-годишен печели наградата за млад дизайнер на международния уикенд на модата Ethno Tendance Fashion Weekend Brussels в Белгия през 2013 г. Следва представяне на втората му колекция в Париж още на следващата година. През 2015 г. участва в модния салон на модата Salonè della Moda в Ротердам. След творчески престой в Милано, Италия, Михалев се завърна като моден консултант на българска фирма и преподавател във Варненски свободен университет. Михалев е модератор на новата поредица Вълноломни разговори: Дизайн на Младежка фондация

Заглавна снимка: Изложбеният център в Шанхай, Китай. ©Design Shanghai 2018.

***

Breakwater Talks: Design : Вълноломни разговори: Дизайн : Български Русский English Español Filipino Français Português Svenska 日本語 (японски) 한국어 (корейски) 中文 (китайски – мандарин, ву)

Breakwater Talks – или вълноломни разговори – е седмична поредица отворени дискусии, организирани от Младежка фондация „Аморфа“ и партньори, на разнообразни теми, представени от лектор или специален гост. Специализираната поредица Вълноломни разговори: Дизайн среща публиката с теми от сферата на архитектурата, интериорния дизайн, графичния дизайн, модния дизайн и други. Разговорите протичат на английски и български език с кратко представяне и възможност за въпроси и отговори на езика на госта. Поредицата гостува в партньорски пространства в град Варна.

Breakwater Talks Design

 

 

Comments are closed.