Breakwater Talks: 日本語 японски и български : Как релаксират японците?

Home »  Аморфа Новини »  Breakwater Talks: 日本語 японски и български : Как релаксират японците?

On декември 20, 2017, Posted by , In Аморфа Новини, With Коментарите са изключени

Младежка фондация „Аморфа“ и Varna Games представят дискусия от поредицата „Breakwater Talks“ – „Вълноломни разговори“, която ще се проведе на японски и български език:
Breakwater Talks : 日本語 Японски и Български

Тема: Как релаксират японците?

Гост: Уляна Фукацу

Дата: 21/12/2017, четвъртък
Час: 19:00 ч., продължителност 1 час и 30 минути
Място: Varna Games клуб за настолни игри – ул. „Котел“ №10, Варна България
ВХОД СВОБОДЕН

events_573_1

В празничния месец декември ще разкажем за любимите места и начини за почивка на японците, известни с уважението си към вътрешния мир и успешните практики за възвръщане на спокойствието, както и със забързаното ежедневие в мегаполиса и издъхването от прекомерно дълги часове работа или учене. Ще изследваме с разкази, снимки, музика и видео интересни кътчета и разнообразни преживявания из страната:
○ рьокан, онсен, културни церемонии, духовни практики
○ музика, храна, караоке, дрехи, разходки
○ близо до природата в сърцето на големия град
○ тихи места извън големия град и сред красивата природа
○ големи празнични забавления и красиви фестивали
○ любими места за почивка на японците

japanese-schoolgirls-relaxing-in-park-in-yokohama-japanyokohama-is-the-second-largest-most-populated-city-in-japan_eoyojudnl__F0000

За гостa:

Уляна Фукацу е на 15 години, от смесен произход. В България е със семейството си – баща японец и майка рускиня – в от една година. Докато живее в Русия, всяко лято посещава Япония, а на 13-годишна възраст се премества там и започва да учи в японско училище.
През времето, прекарано в Япония, семейството пътува из различни краища на страната, за да опознаят културата на баща ѝ. С такава мотивация за кратко време посещават повече места, отколкото местните японски семейства, като сред тях са и неизвестни за туристите, но любими на японците, кътчета и преживявания, правещи възможна истинската релаксация. Така — по японски.

СТРАНИЦА НА СЪБИТИЕТО

Newyear2-740x405

 
Breakwater Talks: Български English Español Français 日本語 (японски) 한국어 (корейски) Русский Português

Breakwater Talks – или вълноломни разговори – е седмична поредица отворени дискусии, организирани от Младежка фондация „Аморфа“ и партньори, на разнообразни теми, представени от лектор или специален гост. Протичат изцяло на съответния език без превод. Изданията на японски или корейски език са в съчетание с английски или български.

breakwater talks

Comments are closed.