Breakwater Talks в училище: Философия на съзнанието и изкуствен интелект

Home »  Аморфа Новини »  Breakwater Talks в училище: Философия на съзнанието и изкуствен интелект

On ноември 20, 2017, Posted by , In Аморфа Новини, With Коментарите са изключени

Предстои първото издание на Breakwater Talks в училище този месец!

„Вълноломни разговори в училище“ са еднократно състоящи се училищни дискусии на интересна, интердисциплинарна тема, провеждащи се в час по един от предметите в учебния план. Темите се представят от гост-лектор, участващ и в публичния дискусионен формат на Breakwater Talks – Вълноломни разговори, който се провежда на различни езици и места във Варна по няколко пъти месечно.

В предстоящото първо училищно издание гост ще бъде Сергей Бадаев*. Разговорът ще се състои в рамките на час по философия на госпожа Росица Тодорова, преподавател по философия и етика.

Кога: 23 ноември 2017 г., четвъртък, 12:35 – 13:20 ч.
Място: Средно училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ – Варна, България
Предмет: Философия
Клас: 11 а

Тема: Философия на съзнанието и изкуствен интелект
(1) Проблемът тяло-съзнание. Какво представлява съзнанието?
(2) Какво е интелект? Какво е изкуствен интелект?
(3) Изкуствен интелект и етика.
Език: английски
Езикова помощ BG/RU/EN: Уляна Фукатсу, ученик в училището.

Информация за госта:
Сергей Бадаев е роден в Москва. Завършва биологическия факултет на Московски университет през 1979 г. По времето на „перестройката“ направил завой в професионалните си занимания, като от научната работа преминал в сферата на образованието. Един от основателите на частно училище в Москва. Оттогава вече 25 години се занимава с преподаване на английски език. Основните му интереси са в областта на философията, религията и психологията. Той е бивш председател на Московския център за хуманизъм.

***

„Вълноломни разговори в училище“ е част от по-голямата публична дискусионна платформа Breakwater Talks, или Вълноломни разговори. В поредицата гост-лектори от разнообразни сфери участват със своята експертиза в модерирани разговри, протичащи на един или няколко от езиците: Български (Bulgarian) English Español Français 日本語 (Japanese) 한국어 (Korean) Русский (Russian) Português.

Comments are closed.