Breakwater Talks: Français : Как се преподава анимационно кино?

Home »  Аморфа Новини »  Breakwater Talks: Français : Как се преподава анимационно кино?

On септември 8, 2017, Posted by , In Аморфа Новини, With Коментарите са изключени

 

Младежка фондация „Аморфа“, Френски институт България във Варна и Алианс Франсез Варна представят дискусионната поредица Breakwater Talks : Brise-lames pour parlers : Français.

 
ТЕМА: Как се преподава анимационно кино?

 
Гост: Карин Миралес, директор на Лаборатория за анимационно кино „Лабоданим“ в Макон, Франция
Модератор: Ерик Перотел, аташе по сътрудничество за френски език, Френски институт България – представителство Варна
Място: Бистро „Европа“ – бул. „Сливница“ №11, гр. Варна
Дата: 11 септември 2017 г., понеделник
Час / продължителност: 19:00 ч. / 1 час и 30 мин.

Вход : СВОБОДЕН
****Събитието се провежда на френски език.****
 
IMG_3155
 
КАК СЕ ПРЕПОДАВА АНИМАЦИОННО КИНО?

Преподаване на анимационно кино : защо да използваме този жанр за да опознаем киноизкуството? За да разпространим филмите създадени в ателиета? За да подчертаем значението на това умение ? За да породим интерес към тези професии?
В наши дни откриваме анимацията почти навсякъде и все повече нови школи се раждат : школи за продуциране, школи за видео игри, школи за специални ефекти, школи по анимация … 3D, 2D, във Франция, в чужбина.
 
IMG_3149
 
За госта: Карин Миралес – Директор на „Лабоданим“ (Франция)

Преди 5 години тя създава „Лабоданим“ – лаборатория за анимационно кино – в Макон, Франция. В тази школа : всички експерименти кадър по кадър са разрешени!
Карин работи с младежи, подрастващи, възрастни, любопитни, почитатели, професионалисти и любители, обединени от желанието да се потопят в магията на анимацията. Заедно те създават кратки анимирани откъси и късометражни филми, позлвайки традиционни техники на анимацията.
Този метод на преподаване на анимация Карин Миралес развива благодарение на френска асоциация в град Анси, където работи в продължение на 11 години преди да създаде „Лабоданим“.
Създадената с времето мрежа от контакти ѝ позволява да пътува и да води ателиета из цяла Франция и по света: Каковец (Хърватска), Хирошима (Япония), Хавана (Куба), Варна (България), Валенсия (Испания). Карин Миралес участва в Международния фестивал на анимационния филм във Варна от 2011 г. и за втора година ще води майсторски ателиета към Франкофонски център Варна.

Karine MIRALLES

***

СТРАНИЦА НА СЪБИТИЕТО

***
 
Breakwater Talks: Български (bulgare) English Español Français 日本語 (japonais/японски) 한국어 (coréen/корейски) Русский (russe/руски) Português (portugais /португалски)

Breakwater Talks – или вълноломни разговори – е седмична поредица отворени дискусии на вълнуващи теми, представени от лектор или гост, изцяло на английски, испански или френски език. Изданията на по-малко говорените в града японски или корейски език протичат с ползването и на помощен език – английски или български.

Дискусиите са насочени към всички, които се интересуват от динамкиката на света и искат да владеят свободно повече езици. Търсим ги сред младите професионалисти, кандидат-студенти, студенти във Варна, студенти от Варна в университети в страната и чужбина, чуждестранни студенти, местни чужденци, млади хора и всеки, имащ мотивация да развива себе си. Подгответе се за предварително обявената тема, чуйте позицията на другите, имайте информирано мнение, споделете го и го защитете. Дискусиите на съответния език сме избрали да се случват в приятно градско пространство, където можете да срещнете езика и неговата култура ежедневно.

BWT Fr2
 

Comments are closed.