Клас по съвременен танц в училище с Джънг Ин ЛИЙ 이정인 Южна Корея

Home »  Аморфа Новини »  Клас по съвременен танц в училище с Джънг Ин ЛИЙ 이정인 Южна Корея

On юни 7, 2017, Posted by , In Аморфа Новини, With Коментарите са изключени

 

С радост споделяме новината за успешното ни сътрудничество с един от впечатляващите професионалисти в сферата на съвременния танц от Южна Корея – Джънг Ин ЛИЙ 이정인, и с един от дългогодишните ни стратегически партньори в града – националната гимназия, обучаваща поколения от млади хора в областта на хуманитарните науки и изкуства. Колаборацията с известния ни гост стана възможна благодарение на взаимодействието с нашите гости в минали фестивални събития и наши приятели – АТОМ Театър, базирани в София.

 

На 4 юни по наша покана Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства „Константи Преславски“ – Варна домакинства Класа по съвременен танц в училище с Джънг Ин ЛИЙ 이정인 – хореограф и танцьор съвременен танц от Южна Корея. В танцовия класа участваха ученици от профил „Изкуства – Хореография / модерен танц“ от 7 до 11 клас. Златина (7 д клас), Вероника, Ивелина и Никол (7д клас), Даниела (8 ж клас), Керан, Бетина, Веселина, Гьогдениз, Йоанна и Моника (10 ж клас), и Мирела и Цвета (11 ж клас) бяха организирани от своите преподаватели Теодора Станева / съвременен танц и Ирма Каспарян / класически екзерсис.

 

_PSY1271

Снимки © АМОРФА / Александър Лазаров

 

Поканата към Джънг Ин ЛИЙ за провеждане на класа отправихме в контекста на дейностите на Младежка фондация „Аморфа“ за популяризиране на корейската култура и език във Варна, както и като част от инициативите ни за засилване на междукултурното разбирателство и професионалната експертиза в различни сфери на интерес сред младите хора в средните училища и университетите. Класът по съвременен танц се състоя ден преди госпожа Ли да постави на сцена своя спектакъл „SKINS“ в програмата на Международен театрален фестивал „Варненско лято“. Очакваме с нетърпение да продължим сътрудничеството си с Джънг Ин ЛИЙ и АТОМ Театър, за да ги срещнем с още техни почитатели и млади колеги във Варна.

 

За Джънг Ин ЛИЙ. Джънг Ин ЛИЙ завършва една от най-реномираните корейски академични институции в сферата на изкуствата – Университетът Кьонг Хи в Сеул – със степени бакалавър и магистър. Лий създава множество лични и партньорски проекти с национални и международни трупи. През 2010 г. се мести в Берлин и работи с хореографи като Мередит Надлер, Хавиер Санчес и др. След успешното осъществяване на проекта „Средна скорост на отговор“, съвместна колаборация в Източна Европа през 2011 г., тя работи предимно в Източна Европа като солист и с местни творци в България. Избрана за международна резидентна програма от Корейския съвет по изкуствата през 2013 г., провежда редица семинари, презентации и движенчески творчески изследвания в София и Тел Авив.
През 2014 г. започва работа като танцьор в Националната трупа по съвременен танц на Република Корея, а паралелно работи и като независим изпълнител. Провежда лекции по съвременен танц в Национален университет Чунг Нам в Корея и Корейски национален спортен университет.
Лий е член на комисията за Популяризиране на модерния танц на Корея (The Modern Dance Promotion of Korea) и работи за разпространението на корейската култура в чужбина. В момента живее в Линц, Австрия, и се изявява предимно на европейската танцова сцена. Концентрира се върху собственото си творчество и осъществяването на творчески връзки с професионалисти от цял свят.

 

_PSY1291

 

За Класа по съвременен танц. „Плаващо тяло“ е танцов клас, насочен към желаещия да провокира движения, извлечени от инстинкта и удоволствието на тялото. Стремим се да докоснем чувствителната си кожа чрез усещането на езика на тялото. Ще изследваме множество движения с дълбоко разбиране на тялото и ще откриваме собствения си потенциал в движението. Ще се насочим и към извличането на голяма енергия от творческите си възможности, за да развием качеството на движенията.

 

_PSY1336

 

Поканихме Българска национална телевизия – БНТ2 Варна да присъстват на класа по съвременен танц и да разкажат на зрителите повече за работата на корейската танцьорка и хореограф, съвместните ѝ проекти с български творци и представянето им в Южна Корея, както и за любимите ѝ неща в България и причината да се завръща в страната ни отново и отново.Вижте репортажа на БНТ2.

 

 

Comments are closed.