Breakwater Talks: Français : Да живееш в чужбина – избор или бягство?

Home »  Аморфа Новини »  Breakwater Talks: Français : Да живееш в чужбина – избор или бягство?

On февруари 3, 2017, Posted by , In Аморфа Новини, With Коментарите са изключени

Младежка фондация „Аморфа“, Френски институт България във Варна и Алианс Франсез Варна представят дискусионната поредица Breakwater Talks : Brise-lames pour parlers : Français.

ТЕМА: Да живееш в чужбина – избор или бягство?

Гост: Ерик Перотел, аташе по сътрудничество за френски език, Френски институт България – представителство Варна
Модератор: Весела Каназирева
Място: Бистро „Европа“ – бул. „Сливница“ №11, гр. Варна
Дата: 9 февруари 2017 г., четвъртък
Час / продължителност: 19:00 ч. / 1 час и 30 мин.
Вход : дарение 5 лева / Фондация „Аморфа“
****Събитието се провежда на френски език.****

Да живееш в чужбина, избор или бягство? В търсене на различни аргументи и възможни причини, ще обсъдим с участниците в дискусията различни гледни точки за това какво ни мотивира да напускаме родината и как това променя представата ни за нашата собствена култура.

За госта:
Ерик Перотел е аташе по сътрудничество за френски език, като представител на Френски институт България във Франкофонски център Варна. Неговият професионален опит в чужбина стартира в Лос Анджелис. По-късно заема постове в Банкок, Глазгоу и Виена. Във Варна е от септември 2015 година.

***

СТРАНИЦА НА СЪБИТИЕТО

***
Breakwater Talks: Български English Español Français 日本語 (Japanese) 한국어 (Korean)

Breakwater Talks – или вълноломни разговори – е седмична поредица отворени дискусии на вълнуващи теми, представени от лектор или гост, изцяло на английски, испански или френски език. Изданията на по-малко говорените в града японски или корейски език протичат с ползването и на помощен език – английски или български.

Дискусиите са насочени към всички, които се интересуват от динамкиката на света и искат да владеят свободно повече езици. Търсим ги сред младите професионалисти, кандидат-студенти, студенти във Варна, студенти от Варна в университети в страната и чужбина, чуждестранни студенти, местни чужденци, млади хора и всеки, имащ мотивация да развива себе си. Подгответе се за предварително обявената тема, чуйте позицията на другите, имайте информирано мнение, споделете го и го защитете. Дискусиите на съответния език сме избрали да се случват в приятно градско пространство, където можете да срещнете езика и неговата култура ежедневно.

Comments are closed.