• М А Ш И Н А Н А В Р Е М Е Т О • Графити и стрийт арт изложба • Pyrotechnix Crew

Home »  Аморфа Новини »  • М А Ш И Н А Н А В Р Е М Е Т О • Графити и стрийт арт изложба • Pyrotechnix Crew

Франкофонски център Варна, Младежка група „Аморфа“ и Градска художествена галерия – Варна представят:

Графити и стрийт арт изложба на Димитър Механджийски и Васко Лалов от Pyrotechnix Crew

3-12 юли 2015 г., България
Градска художествена галерия „Борис Георгиев“ – Варна
ул. Любен Каравелов №1
Откриване: 3 юли, петък – 18:00 ч. – Зала 5

• М А Ш И Н А Н А В Р Е М Е Т О •

Димитър Механджийски е роден през 1991 г. в Пловдив, където продължава да живее и работи. Занимава се с живопис, екстериорна стенопис и интериорни графити в различни стилове, техники и материали. Печели редица награди за графити изкуство. Участва в съвместни изложби в Европейска нощ на музеите и галериите през 2011, 2013 и 2014. Участва в международни изложби в Испания, Германия и Белгия. Има пет самостоятелни изложби. Реализира мащабни визуални проекти в градска среда на много места в страната. Съорганизатор е на визуалния проект по изрисуването на сградата на Драматичен театър – Пловдив. През месец юни 2015 г. беше куратор на Международният арт проект CANVAS COOLER на Ред Бул в България, осъществен в пространството на Капана, Пловдив.

Васко Лалов е роден през 1990 г. в Пловдив, където завършва Професионална гимназия по машиностроене. Занимава се активно с градско изкуство от 2003 година, като скоро след това става част от творческата група Pyrotechnix, осъществяваща мащабни визуални проекти върху градски фасади. Участва по покана на Художествена галерия „Илия Бешков“ – Плевен в Нощта в галерията 2015, както и в съвместни изложби в Европейска нощ на музеите и галериите в Пловдив през 2011, 2013 и 2014. Работите му се представени в сборна изложбената в Дружеството на пловдивските художници.

„Пиротехникс крю“ (Pyrotechnix Crew) са група артисти от град Пловдив. Всеки един от участниците в групата има опит в създаването на графити от повече от 10 години. Участвали са в редица проекти и фестивали, провеждани на територията на цялата страна. Имат изпълнени проекти върху фасадите на Драматичен театър – Пловдив, арт-хотел Симона – София и детска градина „Светлина” – село Царимир. Участници са в изрисуването на фасада, посветена на Илия Бежков в град Плевен и имат проекти, реализирани върху няколко пловдивски училища. Автори са на два проекта върху сградата на Национална гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив. Организирали са рисуване на фасадите на ОУ „Цар Симеон”, ОУ „Стоян Михайловски” и детски център „Монтесори” в Пловдив.

Facebook: https://www.facebook.com/Pyrotechnixcrew
Website: www.pyrotechnixcrew.com

 

PTC_Artboard 2

Comments are closed.